Andalúzia látnivalók, Andalúzia nevezetességei és még sok más érdekesség

Andalúziai nyaralás

Andalúziai nyaralás

Andalúziai kirándulás - top 5 tipp + 1

2014. október 08. - andalúziában

Változatos és csodálatos természeti környezet jellemzi Andalúziát. Szebbnél-szebb, több kilométer hosszú homokos tengerpartok, gyönyörű szurdokok, a Sierra Nevada csúcsai, kialudt vulkánok, festői vízesések. Kell ennél több?

Még korábban beszámoltam Andalúzia legszebb látnivalóiról (ami az útikönyvekből kimaradt), most viszont Andalúzia különleges természeti látnivalóit gyűjtöttem össze - nem a legszokványosabbak, de a kár lenne, ha kihagynátok őket.

1. Parque Natural de Cabo de Gata, Nijar
8415736201_115de19e04_z.jpg
Kevés olyan hely van a spanyol partvidéken, ahol még nem építkeztek és alakították át mindent. Ilyen kivételes hely a Cabo de Gata nemzeti park Almeríától keletre. Festői sziklák, hegyek, lélegzetelállító strandok, hangulatos kis halászfalvak - itt minden kicsit vad és természetközeli. Ha egy kis éjszakai életre mindenképpen vágysz, akkor inkább San Josét válaszd, ha viszont a totális nyugalom után áhítozol, akkor irány Los Escullos. Az utóbbi településen is van hotel és egy kemping. Elsétálhatsz egy kialudt vulkánhoz, este pedig a tengerpart meleg köveire feküdve csodálhatod meg a csillagokat, nem is hangzik rosszul ugye?

2. Camino Mozárabe - túra Villaharta és Alcaracejos között
cropped-dsc_2139.jpg

Az egyik legkülönlegesebb andalúziai túraútvonal Villaharta és Alcaracejos között. Egy nap alatt kényelmesen teljesíthető és hogy miket láthatsz a túra során? Nos, lesznek erdők, ösvények, mezők, kis patakok és természetesen csodálatos kilátás. A fényképezőgéped semmiképpen se hagy otthon. Egyébként a Camino Mozárabe egy hosszú túraútvonal 406 km hosszú és ez csak egy apró rész belőle. Július és augusztusban semmiképpen sem ajánlott nekivágni, az időjárás miatt inkább március-május vagy szeptember, október kellemesebb a túrázáshoz.

3. Junta de los Ríos
waterfalls.jpg

A két folyó találkozásánál egy gyönyörű szurdok található, inne származik a hely neve is.  Ha a jobb kéz felőli folyót követed, akkor egy nagyon szép szurdokba jutsz, ahol fürdőzésre is alkalmas kis "medencék" vannak, valamint festői vízesések. Többnyire csak a helyiek ismerik ezt a vidéket, így elég nyugis. Sok turistára nem kell számítani. Ha a part felől érkezel, akkor menj keresztül két kis falun; az egyik Jete, a másik Otívár. A bejárat a folyóhoz a bal oldalon található, mielőtt elfordulnál a Palacete de Cázulas felé. Egy kis kunyhó van, itt szedik a belépőt júliusban és augusztusban,egyéb időszakban fel kell hívni a kapun feltüntetett telefonszámot, hogy be tudj menni. Felnőtteknek 5 euró a belépő plusz 5 euró az autónak a parkolóhely díja, a gyerekek ingyenesen látogathatják.

4. Lobo Park, Antequera 
2262462969_062104cea8_z.jpg

Az El Lobo farkas park a hegyekben fekszik, nem messze a malagái régióban fekvő  El Torcal nemzeti parktól. A parkban szervezett túrák vannak minden nap (kivéve december 25 és január 1), ahol megnézheted a farkasokat. A szemtől szembeni találkozó ezekkel a ragadozókkal felethetetlen élmény. Nyaranta naplementekor egy különleges estét szerveznek, ez az úgynevezett "vonyító éjszaka", amikor este grilleznek a vendégeknek, utána pedig együtt lehet vonyítani a farkasokkal. Micsoda móka!
A belépő felnőtteknek: €9.50,  gyerekeknek (3-12 év) €6.50  

5. Parque Natural del Torcal, Antequera 
5076057703_6044c326a7_z.jpg

Egy igazi rejtett kincs ez a nemzeti park, egyik különlegessége, hogy 1300 méter magasan fekszik. Érdekes sziklaformációk, lélegzetelállító kilátás a Málaga környéki hegyekre és egy jó kitáblázott túraútvonal, ami egy őskori tájra emlékeztet. Kőszáli kecskék, rókák, gyíkok, dögkeselyűk otthona ez a vidék, igazi kalandos túrán vehetsz részt itt. A látogatóközpont kávézójában egy kicsit "fel is tankolhatunk" a híres spanyol tortillából, ezután biztosan lesz energiád, hogy még a El Chorro szurdokot is bejárd.

és jöjjön a plusz 1:

Costa de la Luz
7682972868_6e5608d520_z.jpg
Cádiztól Tarifáig kilométereken át hosszú fehér homokos partok, türkiz óceán, fenyvesek és az elmaradhatatlan festői halászfalvak, ahol megtapasztalhatod az igazi mañana-életérzést a helyi bárokban ücsörögve friss halételt eszegetve és sherryt kortyolgatva (olyat, ami Jerez de la Fronterából való). A következő helyeket mindenképpen keresd fel:
- Tarifa: a környék szörf paradicsoma Afrika kapujában
- Bolonia: csodálatosan megőrzött római kori város
Caños de Meca: a 60-as évek óta a hippik gyülekezőhelye, nem sok minden változott itt azóta
- Conil: egy halászfalu, ami tonhal halászatáról híres
- és természetesen Cádizt se hagyd ki, ami a spanyol gyarmati múltjáról híres és ennek jegyeit még mindig magán viseli, olyan érzésed támad, mintha Havannában járnál.


Malagai Útikalauz utazóknak >> 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://andaluziai-nyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr206772493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása