Andalúzia látnivalók, Andalúzia nevezetességei és még sok más érdekesség

Andalúziai nyaralás

Andalúziai nyaralás

Andalúzia kisokos - Andalúzia legszebb látnivalói - ami az útikönyvekből kimarad

2014. október 07. - andalúziában

Szerencsém volt Andalúziában autós túrát tenni és nem meglepő, hogy ez a csodálatos hely a szívembe lopta magát. Olyan sokszínű - legyen szó tájakról, kultúráról. Rengeteg látnivalóval találkozhatunk és egy élet kevés lenne ahhoz, hogy mind megismerjük. Azért megpróbáltam összegyűjteni, hogy nekem mi tetszett a legjobban.

Spanyolországnak legdélebbi része hatalmas területet foglal magába, a Sierra Nevadától egészen a Costa del Sol tengerpartjáig kiterjedő hatalmas terület. Itt minden megvan, ami egy jó nyaraláshoz kell: rengeteg látnivalót rejtő hegyi falvak, fehér homokos tengerpartok, amelyek egyáltalán nem zsúfoltak, csodálatos nemzeti parkok (Sierra Nevada Nemzeti Park és Doñana Nemzeti Park) és finomabbnál finomabb helyi termékek. 

Tuti strandokban sincs itt hiány, mivel a következő partszakaszok mind Andalúziához tartoznak: Costa de Almería, Costa Tropical, Costa del Sol (ez a legismertebb) és Costa de la Luz.

Most pedig jöjjenek Andalúzia legszebb látnivalói, leghangulatosabb városai, falvai:

  • La Taha de Pitres, Alpujarras
    8053239020_895089103c_z.jpg

    Ezek a helyes kis hegyi falvak csak néhány órás autóútra vannak Malagától, de Andalúzia teljesen más arca tárul elétek. Ha szeretsz túrázni, akkor itt a helyed, mert ezeket a településeket ősi gyalogutak kötnek össze - ún. caminos - plusz ehhez még hozzájön a GR-7-es számú gyalogos túraútvonal. Csak egy jó túracipő kell hozzá és nyakadba veheted Sierra Nevada nemzeti parkot. Érdemes szeptemberben második felében, kora novemberben ide látogatnod, mert ekkorra már beérik a vad mandula, a dió, a gesztenye és persze a füge is. November elején van a gesztenyefesztivál - Fiesta de las Castañas-  (mert ugye Spanyolországban mindig van fiesta) Mecina Bombarón településen.

  • Vejer de la Frontera 
    9419121472_f33d2a6d2b_z.jpg

    Lélegzetelállítóan szép mór város 9 km-re a Costa de la Luz szinte üres aranyhomokos strandjaitól. Barangolhatsz itt a város macskaköves utcáin, megkóstolhatod a kávézók finom tapasát. Este pedig, ha nincs jobb dolgod, ülj ki a sikkes és felkapott Hotel la Casa del Califa teraszára egy pohárka helyi sherryvel és figyeld a távolban Marokkó fényeit. Augusztusban itt is van egy két hetes fiesta, amikor felbolydul a város és szinte minden sarkon szól a zene. A helybeliek nagyon vendégszeretőek és még turista sincs sok ezen a vidéken.


  • Granada
    4818048171_8f86e2972b_z.jpg

    Malagától nem messzire található, de "ezer mérföldre" van (szerencsére) a partvidék angol reggelijétől (full English breakfast) és a pubok világától. Spanyolország egyik legszebb vidéke Granada (Poniente Granadino Dél-Andalúziában), ahol szép templomok, hangulatos terek, csodálatos szurdokok, arab negyed, kiváló éttermek és bárok, na és persze a "vörös erőd" a mór Alhambra is itt látható. A város nemcsak történelmi emlékeiről, de termálforrásairól is híres.

  • Calle Granada, Málaga
    image3-640x640x80-1.jpg
    Rengeteg turista megfordul Málagában, de a legtöbb ember nem is sejti, hogy a város két kiváló múzeummal, gyönyörű katedrálissal, arab erőddel és palotával is büszkélkedhet. Persze nem feledkezzünk meg több kilométer hosszú csodálatos homokos, tengerpartjáról sem, ahol a part mentén finom, friss szardíniát szolgálnak fel a "chiringuito" bárokbanA város főutcája a Calle Granada, ahol a helybeliek - "Malagueños" - tapas bárokba járnak. Rengeteg van belőle, de a leghíresebb mégis a La Campana, ami kicsi, zajos és mindig zsúfolt, de itt a legfrissebb, a legfinomabb és a legolcsóbb a halétel. Híres még az El Piyayo az utca túloldalán, ami kicsit puccosabb, kiülős hely, de ez is nagyon jó. Valamint az El Pimpi (nagyon jó név) is kihagyhatatlan. Próbáld ki az összeset, megéri.

    Autóbérlés Malagában - http://www.autoberlesonline.hu/spanyolorszag/malaga/
  •  Alcalá la Real - Etnosur
    7650036960_9b9ae8ea07_z.jpg
    3 napra minden júliusban beindul a fiesta Alcalá la Real városában, amikor egy igazi vibráló, multikulturális fesztivál veszi kezdetét, ahol nem fogsz unatkozni, mert van itt zene, tánc, film, színház, kiállítás, workshop, étel, ital és még sok-sok más. A város 60 km-re fekszik Jaén-tól és 55 km-re Granadától. Mindkét városból könnyen megközelítheted busszal is és sok, elfogadható árú szálláshely van (még kemping is). Fontos tudni, hogy a fesztivál teljesen ingyenes és a fellépők nemzetközileg is elismert művészek, nem beszélve a látogatókról, akik igazán jó arcok.

  • Escaleras San Cristóbal, Granada
    _MG_1763Retbn.jpg
    Ez a négy lépcsőfok egy különleges világba kalauzol el téged, a spanyol graffitik világába. Ha érdekel az ilyen jellegű művészet, akkor ezt a helyet semmiképpen se hagyd ki Granadában. Színek, hangulatok, érzelmek különleges egyvelege különleges megjelenési formában. Nagyon modern és elgondolkodtató.

  • Cortes de Baza
    150461-1.jpg
    Egy apró falu Cortes de Baza, ahol minden év augusztusában (mi mást), mint fesztivált tartanak a város védőszentjeinek tiszteletére - San Cosme és San Damián. Mint minden fiestán itt is szól a zene, a helyiek táncra perdülnek, vallási felvonulást tartanak, együtt esznek-isznak és mulatoznak. A fesztivál fénypontja, amikor idős nénik vödör vízzel locsolják a falubeli fiatal férfiakat. Ja, és minden tapas bárban ingyen lehet eszegetni!

Folyt. köv - Andalúzia természeti szépségeit szeretném bemutatni a következő részben 



 



 

 

 

 

 

Autóbérlés kedvezményesen online

A bejegyzés trackback címe:

https://andaluziai-nyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr66768585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása