Andalúzia látnivalók, Andalúzia nevezetességei és még sok más érdekesség

Andalúziai nyaralás

Andalúziai nyaralás

Andalúziai szállások, amiktől eláll a lélegzeted

2014. október 09. - andalúziában

Sokak szerint, ha üdülni megy az ember nem fontos, hogy hol száll meg, mert úgysem a négy fal között szeretné eltölteni a szabadságát. Amikor üdülni megyek nem a legfelkapottabb szállodákat keresem, hanem inkább az olyan helyeket, ahol a helybeliekkel is könnyen lehet ismerkedni, de azért különlegesek legyenek. Azért nem mindegy, hogy milyen körülmények között hajtja álomra az ember a fejét és az is fontos, hogy jól érezze magát, mert sajnos egy rosszul megválasztott szálláshely még a nyaralásunkra is rányomhatja a bélyegét.

A következő andalúziai szállásokkal nem lesz ilyen probléma, mert különlegesebbnél- különlegesebbek és ezeken a helyeken tényleg élmény lesz megszállni.

1. Alquería de Morayma, Cádiar közelében, Alpujarras 
293224332_a4b649397d_z.jpg
Tradicionális tanyaépületekből varázsoltak egy kis hotel-apartman komplexumot. A kilátás hihetetlen, a Sierra Nevada nemzeti park legszebb része fogad minket. Nagyon nyugodt és idilli helyen fekszik a szálláshely, van saját szőlészete, istállói és még egy medence is. Ja és egy hatalmas biogazdaság veszi körül és saját étteremmel is büszkélkedhetnek. Maga a menyország!

2. El Ventorro, Alpujarras
11003.jpg

Ha kedveled a romantikát és a tényleg egyedülálló szálláshelyeket, akkor ide mindenképpen el kell jönnöd. Nyáron, de télen is nagyon hangulatos El Ventorro, ami nem más, mint egy barlanghotel. Igen, jól hallottad, minden luxussal ellátott barlangszobákban alhatsz, ahol a kellemes hőmérséklet télen-nyáron és a nyugalom is biztosított. Ha itt szállsz meg, akkor kipróbálhatod a szomszédos barlangban kialakított arab fürdőt, ami tényleg eszméletlen és ellazít. Ha aktívabban szeretnéd tölteni szabadidőd, akkor viszont érdemes a homokkőből a víz által kivájt folyómederben és kanyonban egy túrát tenni és meglátogatni Alhama de Granada városát.

11000.jpg

Kicsit kanyargós az út idefele, de megéri a fáradságot, mert különleges élményben lesz részed. Olyan kitűnően, helyi, friss alapanyagokból elkészített andalúzia ételeket kóstolhatsz meg, hogy megnyalod a tíz ujjad. Ezek közé tartozik a helyi erdőkben gyűjtött kitűnő gomba, sajtok és az elmaradhatatlan serrano sonka, na meg persze a tüzes helyi bor. 

 3.  Comares, ahová a művészek elvonulnak a világ szeme elől
3840087528_d3c22519b0_z.jpg
Ezt a különleges 2 házból álló szálláshelyet tényleg azért hozták létre, hogy a művészeknek - festőknek, íróknak - egy olyan teret biztosíŧsanak, ahol zavartalanul tudnak alkotni. Itt tényleg el lehet vonulni a világ szeme elől. 670 méteren fekszik a 2 ház és amerre a szem ellát csak a kék eget, az olivaligeteket és a mandulafákat lehet látni. Comaresbe gyalog is könnyen el lehet jutni, ez a legmagasabban fekvő pueblo blanco (fehér falu). Kiváló éttermek vannak a faluban, egy mór erőd maradványai és természetesen lélegzetelállító kilátás. Minden júliusában az utolsó előtti szombaton egy flamenco fesztivál van, ahol fellépnek a falubeli férfiak és a nők is. Az előbbiek gitároznak és hegedülnek, míg a nők különféle népviseletbe öltözve körbetáncolják őket.

writersretreat_spain_creative_writing01.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://andaluziai-nyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr536775975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása